AFLYST / Sorggruppe

MAR

AFLYST / Sorggruppe

Dato Onsdag d. 25. marts 2020, Kl. 13:00 til kl. 15:00

Det er svært at miste et menneske, der har haft betydning i ens liv. Ofte er der mange omkring én de første dage og måske uger efter, at man har mistet. Men der kan komme en tid, hvor man føler sig alene med sorgen. Her viser erfaringen, at det kan være en stor hjælp at være med i en sorggruppe, hvor man fortæller, lytter til hinanden og støtter hinanden.

Derfor giver Husum Kirke mulighed for at være sammen med andre, der oplever det samme. Sorggruppen har eksisteret i kirken i mere end 20 år, og i disse år har mange taget imod tilbuddet og givet udtryk for, at gruppen har været en stor hjælp.

Et forløb i sorggruppen begynder med en indledende samtale med en af lederne omkring tabet og forløbet i sorggruppen. Gruppen mødes hver anden onsdag kl. 13-15. Første gang den 30/10 2019, i alt 10 gange. Således følger gruppen hinanden gennem hele forløbet.

Annalise Christensen, der har ledet sorggruppen gennem mere end 20 år, er uddannet i sorgbearbejdning hos de Samvirkende Menighedsplejer og certificeret HR coach. Bettina Birk Jensen er sognepræst ved Husum Kirke.

En tidligere deltager i sorggruppen fortæller:

I 2009 mistede jeg min mand, som jeg havde været gift med i 40 år. Min verden brød sammen, livet var ikke værd at leve, jeg savnede ham jo frygtelig meget. Jeg så en annonce om en sorggruppe i Husum kirke og tænkte, at det måtte jeg prøve. Det er det bedste jeg har gjort for mig selv, der var søde og forstående ledere, vi var alle i samme båd, vi havde alle mistet vores kærlighed. I dag har jeg fået livet tilbage, men ser med taknemmelighed tilbage til sorggruppen, som helt klart fik mig videre.

Erfaringen viser, at det er gavnligt at vente til mindst tre måneder efter tabet, før man begynder i en sorggruppe.

Du er velkommen til at ringe for at høre nærmere om sorggruppen.

Annalise Christensen: 2166 3764 og Bettina Birk Jensen: 3035 3597

Ønsker du at deltage, så ring snarest — og senest en uge før sorggruppen begynder — for at aftale tid til en samtale.