MAJ

Dato Søndag d. 16. maj 2021, kl. 16:00
Sted Husumvold Kirke, Gadelandet 25, 2700 Brønshøj
Wladek Marchwinski (violin) , Galya Kolarova (piano) og Gina Marchwinski (skuespiller)
Gratis, men husk tilmelding
KONCERT i Husumvold Kirke / Ord & Musik / Szymanowski Salon

Sammen med Husum Kirke inviterer vi til Komponist Salon i Husumvold Kirke. Vi retter denne gang projektøren mod den polske komponist og pianist Karol Szymanowski (1882-1937). Szymanowski er Polens betydeligste komponist efter Chopin. Han levede og komponerede på et tidspunkt, hvor både livsvilkår, landegrænser og æstetik var under forvandling. I salonen stifter vi bekendtskab med den unge Szymanowskis betagende, sanselige og berusende musik, inspireret af hans mange rejser til Syden i tiden før 1. Verdenskrig. Vi hører hans fantastiske ”Myter”, en cyklus for violin og klaver og hører uddrag fra hans breve og erindringer.

Kom med bag om Szymanowkis liv og virke i ord og toner, når violinist Wladek Marchwinski og pianist Galya Kolarova fremfører værker af komponisten, mens skuespiller Gina Marchwinski læser oversatte uddrag af bl.a. Szymanowskis breve. Koncept, udvalg af tekster og oversættelser: Eva Maria Jensen.

Der er fri entré, men tilmelding og plads til 25. Tilmelding til koncerten sker på www.husumvoldkirke.dk

Vi følger myndighedernes retningslinjer for areal- og afstandskrav, god hygiejne og mundbind, så vi bliver ved med at passe på hinanden. Er du syg, eller har du symptomer på covid-19, skal du selvfølgelig blive hjemme. Læs mere HER.